Veelgestelde vragen

Hieronder vind je onze antwoorden op de meest gestelde vragen. WhatApp ons of stuur een mail naar info@sanima.nl. Wij beantwoorden jouw vragen graag! 

Over onze retreat

De resultaten verschillen per persoon. Dit is namelijk van vele factoren afhankelijk: je levensstijl, je leeftijd, de ernst en duur van je klachten, etc. We kunnen dus geen specifieke resultaten garanderen die voor elke persoon zal gelden. Over het algemeen kun je het volgende van onze retreat verwachten: vermindering van vocht in je gewrichten, minder last van huidklachten, meer energie, meer gewrichtsflexibiliteit, beter slapen, verbeterde spijsvertering, een meer ontspannen en relaxt gevoel en meer kennis en bewustzijn over wat wel en niet werkt voor jou.

Onze aanpak is volledig natuurlijk. Wij verstrekken geen medicatie of supplementen. Wij richten ons vooral op gezonde, onbewerkte voeding en ontspanning in de natuur. Daar waar nodig, werken wij met gecertificeerde professionals: denk bijvoorbeeld aan onze chefs en masseurs. Wij zijn echter geen vervanger van jouw arts of andere gezondheidsexpert. Wij adviseren dat je in contact blijft met jouw eigen medische expert(s) en je gezond verstand blijft gebruiken. Je bent bovendien zelf verantwoordelijk om ons voortijdig te informeren over specifieke medische achtergrond in relatie tot je mobiliteit en specifieke voedingswensen en -allergien. Dit stelt ons in staat om hier in ons programma rekening mee te houden.

Onze retreat kan gunstig zijn voor mensen met psoriasis en allerlei soorten autoimmuun gewrichtsaandoeningen zoals reumatoïde artritis, artritis psoriatica, osteoartritis en ziekte van Bechterew. Het komt erop neer dat de ontsteking in het lichaam de chronische klachten in jouw gewrichten of huid kan veroorzaken. Wij richten ons op de ontsteking in het lichaam zelf. Daarom kunnen mensen met allerlei soorten artritis positieve resultaten ervaren.

Onze retreat kan ook positieve resultaten opleveren voor andere auto-immuun ziekten (denk bijvoorbeeld aan colitis ulcerosa, ziekte van Crohn en uveitis). Vooral als stress of een ongezonde balans in je darmen (gasvorming, opgeblazen gevoel, obstipatie en diaree) triggers zijn voor je klachten. Gezonde, onbewerkte voeding, in de natuur zijn, ontspanning en ontgifting door middel van massages kunnen dan zeker ook hulpzaam blijken. Onze focus en ervaring ligt echter wel het meeste bij psoriasis en artritis. Heb je twijfels of onze retreat passend is voor jouw specifieke situatie? Stuur ons een WhatsApp bericht en wij helpen je graag met je vraag.

Absoluut. Jullie kunnen samen genieten van onze unieke, luxe locatie in de ongerepte natuur, terwijl jullie je laten verwennen door ons wellnessprogramma. Sterker nog, wij raden het zelfs aan dat jij je partner meeneemt. Het is belangrijk om ons programma samen te volgen. Dit vergroot begrip en bewustzijn tussen jou en je partner voor de situatie waar jullie in zitten. En zo doen jullie samen nieuwe kennis op, bijvoorbeeld via onze kooklessen. Samen sta je immers sterker. Jouw levensstijl aanpassen, terwijl je partner elke dag pizza’s en ijs thuis laat bezorgen, is niet realistisch. En andersom is het ook belangrijk te beseffen hoe zwaar jouw ziekte kan wegen op je partner.

Geen probleem! Wij kunnen aan jouw dieetwensen voldoen. Zorg er wel voor dat je ons jouw dieetwensen voor jouw aankomst laat weten.

Omdat wij de beste resultaten voor jou willen bereiken. Het kost nu eenmaal tijd om nieuwe gezonde gewoonten aan te leren, je gedachten tot rust te brengen en stress uit je systeem te krijgen. Ons programma is het meest effectief bij een periode van 3 weken.